Camilla Persson - GÅ GYMNASIET UNGDOMAR!
 
Jag vet att det just nu sitter jätte många femton åringar som snart ska gå ut grundskolan för att sedan fortsätta sina studier på gymnasiet. Jag kan tänka mig att många utav dom känner precis som jag kände att man är så trött på allting vad skolan heter, ingen linje känns rätt att välja och allting man egentligen vill är att slippa skolan. 
 
Jag gjorde valet att jag sökte linjer bara för att och sedan fick jag se vart det tog mig, det var ingen bra idé för jag vantrivdes så mycket att jag valde att hoppa av skolan redan efter tre månader. Sökte därför gymnasiet igen året efter och det slutade även där med att jag hoppade av efter ett halvår då det inte heller kändes rätt. Så min väg blev istället att gå komvux, jag läste lite mer än hälften innan jag fick mitt nuvarande jobb men så förra året kände jag att jag måste ta tag i det här så att det blir klart någon gång, vilket det snart också är, endast en termin återstår.
 
Men jag skulle inte säga att ni ska välja samma väg som mig, det är inte kul att gå och jobba måndag till fredag, veta att vissa dagar när du slutar jobbet lär du sätta dig framför datorn i fyra timmar, vissa helger går endast åt att plugga och skriva en massa inlämningar eller prov, det har varit sena nätter, för lite sömn, ingen fritid, tjafs med lärare som inte kan förklara någonting eller ens svara på frågor, förlorad inkomst i lön för att skolan kräver att man är på plats och skriver prov i en annan stad, utmattning listan kan göras hur lång som helst på nackdelar av att ta igen allting när man är vuxen. Framför allt att lärarna är så mycket sämre på komvux nivån är i vanliga skolan vilket gör mig ännu mera omotiverad att ens vilja fortsätta, så sitter just Du och funderar på om du verkligen orkar dessa tre år på gymnasiet? Överväg allting, för och nackdelar! Hade jag fått välja gymnasiet idag hade jag valt samhällsprogrammet och genomfört de tre åren, det är även den inriktningen jag valt nu när jag läser mina ämnen och kommer få examen i. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress