Camilla Persson - ATT LÄGGA EN BAS
 
God morgon på er! 

Hoppas ni alla sovit gott och vaknat upp på bra humör, det har jag tror inte man kan bli speciellt ledsen om man tagit sovmorgon till halv tio eller vad säger ni? Frukosten är i magen och ska nu lägga på mig dagen face tänkte jag och på tal om just smink så bara måste jag tipsa er om en sida som säljer billigt makeup. Denna sida säljer allt från Face Stockholm, bareMinerals, Björn Axen, Foreo, IsaDora till Loreal, Maria Nila, Moroccanoil, Redken, Tigi och mycket mer. 

 

När man lägger en sminkning så är det absolut viktigaste att man får till en bra bas som håller länge, därför ska man alltid börja med att smörja in (eller spraya finns även såna varianter) ansiktet med en primer efter din dagliga hudvårds rutin. När den torkat så börjar man med att lägga ett lager foundation, jag pumpar ut små klickar i hela mitt ansikte och arbetar fint och metodiskt in den med en plattborste (verkligen ett tips om ni inte redan har en sådan borste och använd snälla inte händerna! Tänk på alla bakterier ni i så fall trycker in i ansiktet och de blir inte fint resultat heller).

 

Fortsätter sedan med att lägga ett transparent puder i så att inte sminket ”rinner” av efter någon timme och de använder jag en stor puder borste till och applicerar i hela ansiktet tills man känner att det inte längre är klibbigt någonstans. Går sedan vidare till rouge som jag lägger på kindbenen, här gäller de att man inte får för mycket på borsten så att man får ett rött sträck för det är inte det finaste, vill man kan man även lägga ett solpuder under rouget samt vid hårfästet i pannan annars lägger man på lite highlighter ovanför rougen samt lite på näsan, contourar nästan  och så avslutar man det hela med att spraya en setting spray över allting så att man får ett fint resultat men också så för att pudret lägger sig finare på huden. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress