Camilla Persson - Bokade jag grisen i säcken hotellet?
 
Vilken underbar resa vi haft, vädret har varit kanon hela veckan, vi har hunnit med både Rhodos Stad, Acropolis of Lindos, minigolf, solat och ätit en massa god mat. Ni hittar alla inlägg från veckan >HÄR< utifall ni missat något. Men är det någonting jag dock inte pratat så mycket om är vårat hotell, Elvita Hotel som ligger i Lothiarika, en liten by mellan Lardos och Lindos på Rhodos östkust. Hit tar det cirka en och en halv timme att ta sig från flygplatsen med transfer och det är ett väldigt lungt område så är man ute efter en lugn vecka med endast sol och bad samt att man inte vill lämna hotellområdet är detta hotell helt rätt. 
 
Jag trodde helt ärligt att jag bokat grisen i säcken hotellet men vi blev glatt överraskade. När vi anlände förra söndagen så möttes vi utav en jättetrevlig man i receptionen och när vårat rum inte var färdig städat så gav han oss en lapp med gratis drinkar och hänvisade oss ner till restaurangen och dryg en timme senare kom han och meddelade att vårat rum var färdig. Hotellet har 69 rum fördelat på tre våningar som ligger i tre byggnader, i huvudbyggnaden finns receptionen som även har en stor lobby om man hellre sitter där ute på balkongen eller i en av sofforna vid tv:n en kväll istället för i sin lägenhet. 
 
Våran lägenhet var väldigt fin och fräsch för att vara ett tre stjärnigt hotell, något som jag verkligen inte är van över när man åker på semester i Grekland är att sängarna är mjuka. Vi hade en 160 cm stor dubbelsäng med en jättetjock bäddmadrass samt en soffa i köksdelen. Badrummet hade även duschvägg och en till sak som förvånade mig var trycket i duschen, för är det något man oftast klagar på är det just de men det här var precis som att duscha hemma. Så det fanns verkligen ingenting man kunna klaga på över varken hotellet eller rummet.
 
Hotellet ligger endast 20 meter från havet och deras restaurang ligger precis intill, stranden bestod både av stenar (Rhodos består största del av sten) men det var även sandstrand och botten i havet lika så. Det var inte överflödigt med restaurangen i denna by så man åt mer eller mindre på samma varje dag och ska jag rekommendera en restaurang för souvlaki så är det Mare Matto, dom bakar även stenungsbakade pizzor. 
 
Jag skulle lätt kunna åka tillbaka hit igen, men då vill jag nog hyra bil samt fyrhjuling så man kan ta sig ut på landsbygden och se det man inte får se med buss eller båt. Det var även väldigt kul att återvända till Rhodos efter 15 år då jag inte kommer ihåg speciellet mycket från mitt senaste besök här och Viktor aldrig besök ön tidigare. Vi har verkligen haft en jättemysig vecka där och jag önskar den inte var över redan, är inte redo för kylan ännu. Det är nu man ska boka en ny resa va? 😊
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress