Camilla Persson - SUPERWOMAN! HUR MYCKET KLARAR JAG?

Idag så publicerade Blogg.se redaktionen en artikel om "5 tecken på att du är påväg att bli utmattad!".

"Vanliga symtom är huvudvärk, yrsel, värk i nacke, axlar och rygg, svårt att komma ner i varv samt ett nedsatt immunförsvar"

"Det är vanligt att uppleva oro och ångest vid stress och utmattning. En känsla av att inte riktigt räcka till eller hinna med. Hjärtklappning hör ofta ihop med ångesten."

"När du ofta känner dig irriterad och frustrerad, inte minst på att andra inte gör saker så snabbt som du vill. Ofta kanske du inte vet varför du känner dig arg och irriterad, men det är som om allt går lite för trögt och varje ny sak som ska göras känns överväldigande."

"En ständigt uppvarvad, vaken hjärna inställd på fara (som stressreaktionen är) orkar inte hur länge som helst. Till slut tar de delar av hjärnan som hanterar tankefunktioner som koncentration, planering, beslutsfattande och minne skada. Du kanske står i ett rum utan att minnas varför du är där eller hur du kom dit, du kanske börjar blanda ihop vänner och bekantas namn, eller glömmer möten och märker att du har svårt att koncentrera dig ens en kortare stund. Enkla beslut kan kännas omöjliga att fatta. Alltihop är tecken på att hjärnan behöver vila från intryck, även roliga sådana, för att hinna återhämta sig"

 

Jag blir nästan orolig när jag läser alla tecken eftersom allt stämmer förutom sömnen, där är jag tvärtom och somnar så fort jag "slappnar av". Men jag har gått ifrån att ha ett super minne till att jag knappt kommer ihåg vad jag gjorde i förrgår eller förra veckan. Lika så mina kollegors namn, har jobbat med samma människor i alla år och ändå försvinner deras namn helt. Det känns olikt mig..

Huvudvärk hade jag kanske 5 gånger på ett år förut, ta de per månad nu istället. Yrsel kommer till och från samt ont i rygg, nacke och axlar har jag också med de är tack vare jobbet. Jag vill hinna med så mycket som möjligt och ändå finns inte tid över till hälften och då kommer en ångest över att jag inte hinner allt jag "borde".

Har någon av er varit med om samma? I så fall hur bryter man det innan man går in i väggen?


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress