Camilla Persson - NEJ ALLA GILLAR INTE JULEN
 
Det är nu bara en månad kvar till julafton och även fast jag nästan köpt klart alla mina julklappar så finner jag inte den glädje i det hela som nog det flesta människor gör. Jag är verkligen en sån person som inte gillar julen egentligen, dålig julmusik, den äckliga julmaten (äter prinskorv, potatis, potatissallad, sill, lax och ägghalvor) och det falska leenden bland människor för att man låtsas så otroligt mycket att man tycker det är så himla roligt och mysigt. Kan tänka mig att ni uppfattar mig som bitter eller konstig när ni läser detta men jag ser ingen glädje i julen, utan det är något som ger mig ångest och det knyter sig i magen varje år.
 
Men jag är helt normal ändå, det sitter adventsljusstakar i fönsterna från och med första advent, tänder ett ljus varje söndag fram till julafton, har julgran, julgardiner, julstrumpa hängandes framme och byter klappar på julafton. Men jag kollar däremot inte på Kalle Anka klockan tre eller dricker alkohol på själva julafton, för mig går det inte ihop med julen, då ska det vara nyktert annars behöver man inte komma alls. Jag hoppas såklart att denna ångest och ovilja för jul kommer att försvinna i framtiden om inte annat den dagen man har barn. Gillar ni jul? Vad är det som är så bra med den?
 
Rebecca

Pynt är jag sparsam med, lite julgardiner och adventsljusstakar i fönstret så är jag nöjd med det dekorativa! Jag tycker om att ge presenter till andra (ofta i form av tjänster, upplevelser, kanske second hand, än prylar/fysiska ting), men själv gillar jag inte att ta emot. Är även väldigt kräsen med det jag vill ha, så får jag något annat så har jag svårt att dölja mitt missnöje (dvs man kan se skillnad på när jag gillar något vs när jag inte gör det, är inte otacksam men mitt pokerface är bland de sämre).

Konsumtionshetsen och stressen som kommer inför julen. När vissa butiker börjar sälja juldekorationer mm redan i slutet av augusti. Vad hände med hösten? Halloween har inte ens hunnit passera!
Den "mindre goda" maten som ska förtäras vid jul. Samma sak varje år. En god 3 rätters hade jag hellre valt. Alkohol hör inte hemma på julafton. Och denna kalle anka. Som barn var det intressant men nu som vuxen vill jag helst inte ha igång tv:n på julafton, utan fokusera på gemenskapen och alla som är samlade.
Hade det varit barn inblandade i bilden tror jag det hade varit mer roligt. Dom senaste åren har jag valt att jobba på dom högtidsdagarna när jag föredrar det än själva julfirandet. :)

Svar: Skönt att man inte är den enda som tycker så om julen ☺️
Camilla Persson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress